Brezplačne vodene ture v Postojni

Odkrijte lepote Postojne in okolice na treh vodenih kolesarskih turah in enem pohodu, brezplačno.

Center trajnostne mobilnosti Postojna in Bike Slovenia vabimo vse ljubitelje narave in gibanja na raziskovanje Postojne in njene okolice. S tremi brezplačnimi vodenimi kolesarskimi turami in enim vodenim pohodom po novi pešpoti »Majlont« boste odkrivali zanimive poti ter bogato kulturno in naravno dediščino regije z izkušenimi lokalnimi turističnimi in kolesarskimi vodniki.

Kolesarske ture ne bodo zahtevne in bodo primerne tudi za otroke. Trajale bodo 2-3 ure in primerne bodo za treking in mtb kolesa.
Poleg kolesarjenja pa vas vabimo tudi en krajši pohod, in sicer po novi pešpoti »Majlont«.

NAPOVEDNIK DOGODKOV:

1. Kolesarjenje: PLANINSKO POLJE IN NJEGOVE TRI REKE

KDAJ: v torek, 15. avgusta 2023 ob 10. uri
ZBIRNO MESTO: Pred gradom Haasberg (Hošperk) v Planini, ob 10. uri
OPIS: Zgodbo o vodi na kraškem svetu začnemo pri nekoč najlepšem baročnem dvorcu v Sloveniji, pri gradu Haasberg (Hošperk) ob robu kraškega polja. Po Planinskem polju si utira pot reka Unica in sprehodimo se vse do njenega izvira v Planinski jami pod Ravbarjevim stolpom. Na izhodišče se vremo po delu Scilkine učne poti mimo Malenšice in sramežljive Škratovke.
TEHNIČNI PODATKI: Dolžina ca 8 km, podlaga je asfalt, utrjen makadam in kolovoz. Tura ni zahtevna in je primerna tudi za otroke, starejše od 10 let, v spremstvu staršev ali skrbnikov. Trajanje 2,5 – 3 ure.
PRIJAVE IN VE​Č INFO...


2. Kolesarjenje: JUNIOR PO JUNIOR
KDAJ: v ponedeljek, 21. avgusta 2023
ZBIRNO MESTO: Center trajnostne mobilnosti Postojna, ob 16. uri
OPIS: Kolesarska začnemo pri CTM v Postojni. Zapeljemo se skozi vas Stara vas ter po makadamski poti med travniki okrog športnega letališča. Pot nadaljujemo čez travnike ob reki Pivki, v smeri vasi Grobišče nato zavijemo še v manjši gozd ter med travniki proti vasi Zalog, mimo cerkev sv. Danijela, kjer stoji velik križ. Pot zaključimo po urejeni kolesarska pot.
TEHNIČNI PODATKI: Dolžina ca 11 km, podlaga je asfalt, utrjen makadam in kolovoz. Tura ni zahtevna in je primerna tudi za otroke, v spremstvu staršev ali skrbnikov. Trajanje 2,5 – 3 ure
PRIJAVE IN VEČ INFO ...


3. Kolesarjenje: OKROG 4 KRAŠKIH JAM
KDAJ: v soboto, 26. avgusta 2023
ZBIRNO MESTO: Center trajnostne mobilnosti Postojna, ob 9. uri
OPIS: Kolesarjenje z zgodbo o vodi in jamah na kraškem svetu začnemo v Postojni (pri CTM), kjer domuje lepotica svetovnega slovesa - Postojnska jama. Zapeljemo se mimo Otoške jame in Betalovega spodmola. Na kolovozu med dišečimi travniki nam pogled uhaja na kraško planoto Nanos. Skozi prijeten hlad, ki nam ga nudi senca gozda dosežemo Pivko jamo in tik za njo še Črno jamo. Spoznate tudi legendo o strašnem zmaju!
TEHNIČNI PODATKI: Dolžina ca 14 km, podlaga je asfalt, utrjen makadam in kolovoz. Tura ni zahtevna in je primerna tudi za otroke starejše od 12 let, v spremstvu staršev ali skrbnikov. Trajanje 2,5 – 3 ure
PRIJAVE IN VEČ INFO ...


4. Pohod: PO PEŠPOTI »MAJLONT«
KDAJ: v nedeljo, 10. septembra 2023
ZBIRNO MESTO: Center trajnostne mobilnosti Postojna, ob 9. uri
OPIS: Pohod bo potekal po novi pešpoti »Majlont«. Začnemo pri Centru trajnostne mobilnosti (CTM), zaokrožimo najstarejši del mesta »Majlont«, se povzpnemo pod Pečno reber in mimo muzeja ter centra mesta vrnemo na izhodišče.
TEHNIČNI PODATKI: Dolžina ca 7 km, podlaga je asfalt. Pešpot ni tehnično zahtevna in je primeren tudi za starejše otroke, ki so sposobni prehoditi 7 km v ca 2,5 urah. Priporočamo dobro obutev in pohodne palice. Trajanje pohoda ca 2,5 – 3 ure
PRIJAVE IN VEČ INFO: kmalu.

Zaradi omejenega števila mest so prijave na vse dogodke obvezne.

Vodenja so brezplačna, finančno jih omogoča CTM.

Ne zamudite te izjemne priložnosti za raziskovanje poti ter naravnega in kulturnega bogastva Postojne in okolice.

Za več informacij kliknite na posamezni link ali nas kontaktirajte preko e-pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Postojna, mesto s čudovito naravno in potmi za gibanje na svežem zraku. Vaše raziskovanje se prične tukaj!


Želim vam varno kolesarjenje/pohodništvo in veliko užitkov!

BIKE SLOVENIA in CENTER TRAJNOSTNE MOBILNOSTI POSTOJNA

 #bikeslovenia #mobilensi #postojna #gibanje #vodenje #brezplačneture #narava