5. KORONA IZZIV V 2024

Krožno kolesarjenje po skrajnih mejah občine Postojna ali Korona tura!

Korona tura je speljana 80 % po gozdnih makadamskih poteh saj več kot polovico občine Postojna pokriva gozd. Vozimo odmaknjeni od vrveža civilizacije, čez javorniške gozdove, ob vznožju Nanosa in za konec mimo ruševin nekoč mogočnega baročnega gradu Hassberg v Planini.

Korona tura je nastala leta 2020, ko smo bili omejeni na območje svoje občine. Tomaž Penko iz Bike Slovenia je razmišljal, kje bi lahko kolesarili, in pripravil zanimivo traso, ki jo je speljal po skrajnih mejah občine Postojna. Da bi popestrili spomladanske dni še drugim kolesarjem in jim predstavil naravo zelene občine Postojna, je skupaj z Visit Postojna nastal prav poseben izziv - 1. Korona izziv.

Bike Slovenia vas v sodelovanju z Visit Postojna že petič vabili na Korona izziv. 

5. Korona izziv bo potekal en mesec, od 30. aprila do 30. maja 2024. Start in cilj je v Postojni, 1. in 6. kontrolna točka, po poti pa so še 4 kontrolne točke.

Korona tura opravičuje svoje ime, saj je dolga 100 km in ima zavidljivih 2.000 višinskih metrov, zato je kondicijsko zelo zahtevna. Je prava poslastica za vztrajnostne kolesarje, ki uživajo v naravi, po makadamskih poteh v objemu gozdov.

Priporočamo jo kolesarjem, ki imajo kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem, zanimiva pa je tudi za "gravel" kolesarje.

Kolesarji, ki so jo prevozili, pravijo, da je zahtevna, vendar čudovita. Čista desetka!

Srečanje vseh zmagovalcev Korona ture 2024 in podelitev diplom ter nagrad bo predvidoma v petek, 15. junija v Postojni (ta dan bo v Postojni tudi "Karavana okusov").

Korona turo lahko prevozite tudi vodeno, s kolesarskim vodnikom Tomažem, ki vsako leto tudi pripravi traso Korona ture. Vodena tura je predvidena v  soboto, 11. maja 2024 (rezervni termin je 18. 5.  2024).

Udeležba na Korona izzivu je brezplačna. Po Korona turi kolesarite na lastno odgovornost tako da previdno in po svojih zmožnostih. Ne pozabite čelade ter osnovne kolesarske opreme. S seboj vzemite tudi dovolj pijače in hrane.

Za več informacij in prijavo na 5. Korona izziv kliknite na:Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!

BIKE SLOVENIA IN VISIT POSTOJNA

#koronatura #izziv #100km #bikeslovenia #gravel #visitpostojna #slovenia #postojna

KORONA TURA 2024