Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Korona tura 2024 - vodeno

Kolesarjenje po skrajnih mejah občine Postojna.

KDAJ: sobota, 11. maja 2024
(rezervni termin v primeru slabega vremena sobota, 18. maja 2024)

ZBIRNO MESTO: Pred PTC Primorka v Postojni, ob 7:30 (odhod 8:00).

OPIS POTI: 
Krožna Korona tura poteka po skrajnih mejah občine Postojna, 80 % po gozdnih makadamskih poteh saj več kot polovico občine Postojna pokriva gozd. Vozimo odmaknjeni od vrveža civilizacije, čez Javorniške gozdove, ob vznožju Nanosa, po stari rimski cesti in za konec mimo ruševin nekoč mogočnega baročnega gradu Hošperg. Tura je s 100 kilometri in kar 2.000 vm prava poslastica za vztrajnostne kolesarje, ki uživajo v naravi. Čista desetka!

OPREMA:
Tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem ali gravel kolo, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače (2 okrepčila: kosilo in prigrizek sta v ceni ture).

CENA:
Cena za celodnevno vodenje s turnokolesarskim vodnikom (cca 12 ur), 2-kratno okrepčilo (kolesarsko kosilo v koči v gozdu  in  prigrizkom/pijačo pri gradu Hassberg), vsaj pet spominskih digitalnih fotografij iz poti in organizacijo ture je 69 eur/osebo. Tura se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležencev, so naše skupine majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do četrtka 10. maja oz. do zapolnitve mest. Prijava je potrjena s plačilom 100 % avansa. V primeru premajhnega števila prijav se tura ne izvede in avans vrnemo.

Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite na tel. št. 041 208 387 (Tomaž, vodnik) ali pišite na: info(@)bikeslovenia.si .

DODATNA INFORMACIJA: 
Udeležba na "Korona turi - vodeno" šteje za "5. Korona izziv", ki poteka od 30. 4 do 30. 5. 2024. Potrebna je registracija na "Prijava na 5. Korona izziv".
 
S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.

V primeru izredno slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA

Tehnični podatki

 Dolžina: 100 km
 Skupni vzpon: polnih 2.000 vm
 Trajanje: celodnevna tura (cca 12 ur)
 Podlaga: makadam, asfalt, kolovoz
 Zahtevnost: kondicijsko zelo zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: Tura je dolga, tempo kolesarjenja bo zmeren a vztrajen.