Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Okrog 4 kraških jam

KDAJ: Kmalu več informacij. Prijavite se na novice.

ZBIRNO MESTO: 
CTM Postojna, ob 9:00 (odhod 09:30)
Lokacija: https://goo.gl/maps/tMQUYJrCiSzBehDZ6

OPIS POTI:
Kolesarjenje z zgodbo o vodi in jamah na kraškem svetu začnemo v Postojni, kjer domuje lepotica svetovnega slovesa - Postojnska jama, ki jo je ustvarila reka Pivka. Zapeljemo se mimo Otoške jame in Betalovega spodmola. Na kolovozu med dišečimi travniki nam pogled uhaja na kraško planoto Nanos. Z rahlim vzponom, skozi prijeten hlad, ki nam ga nudi senca gozda, dosežemo Pivko jamo in tik za njo še Črno jamo. Poznate legendo o strašnem zmaju?

OPREMA:

Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem (lahko tudi električno), kolesarska čelada (obvezna), rokavice, očala, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače.

CENA:
Udeležba je brezplačna, finančno jo podpira Center trajnostne mobilnosti - Postojna.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležencev, so naše skupine majhne zato so prijave obvezne. Sprejemamo jih do zapolnitve mest. ​ Prijava je potrjena s plačilom 100% avansa. V primeru premajhnega števila prijav se izlet ne izvede in avans vrnemo.

Tura je primerna za otroke, starejše od 12 let, v spremstvu staršev ali skrbnikov.

 ​Za najem e-kolesa nas kontaktirajte na tel. št. 041 208 387 (Tomaž, vodnik) ali e-naslov: info(@)bikeslovenia.si .

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA - kolesarji za kolesarje

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice .

Tehnični podatki

 Dolžina: 15 km
 Skupni vzpon: ca 260 vm
 Trajanje: poldnevna tura
 Podlaga: makadam, kolovoz, asfalt
 Zahtevnost: tehnično nezahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: Dodatna opozorila vodnika