Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
8. Čez Javornike

Vabljeni na tradicionalno, že 8. kolesarjenje, v hlad gozda, čez javorniške gozdove do Cerkniškega jezera.

KDAJ: v nedeljo, 7.7.2024 (Prijave so zaključene)

ZBIRNO MESTO:
V Postojni, na parkirišču pri vojašnici na Ljubljanski cesti v Postojni. Lokacija: https://goo.gl/maps/2chJiGr2VS5Vaje89 ob 8:00 (odhod 8:30).

OPIS POTI:
Javorniki so planota, ki se dviga med Postojno in Pivko na jugu ter Cerkniškim poljem na severu. Delno po asfaltu, delno po utrjenih makadamskih poteh bomo z zmernim tempom premagali vzpon in prečili prostrane Javorniške gozdove ter se na drugi strani spustili do Cerkniškega jezera. Sledil bo povratek čez Rakov Škocjan, kjer si ogledamo čudo narave, Mali in Veliki naravni most. V hladu gozda si bomo privoščili še energijsko pavzo ter nadaljevali do Postojne.

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače.

CENA:
Brezplačno vodenje, zaželeno je članstvo v kateremkoli planinskem društvu.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi zagotavljanja kakovostne kolesarske izkušnje in čim višje stopnje varnosti udeležencev, so naše skupine majhne zato so prijave obvezne. Sprejemamo jih do zapolnitve mest oz. najkasneje do sobote, do 15. ure, na št. 041 208 387 (Tomaž Penko, TK vodnik). Prijave so zaključene.

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
PD POSTOJNA in BIKE SLOVENIA

Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: 43 km
 Skupni vzpon: ca 650 vm
 Trajanje: poldnevna tura (5-6 ur)
 Podlaga: asfalt,  makadam
 Zahtevnost: tehnično ne zahtevna tura
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: dodatna opozorila vodnika