DIRKA PO SLOVENIJI
Tridnevni spremljevalni program v Postojni

V sklopu Dirke po Sloveniji bo od 14. do 16. junija na Titovem trgu v Postojni potekal tridnevni spremljevalni program, ki bo obiskovalcem ponudil športno vzdušje in raznolike aktivnosti.

Občina Postojna je pripravila pestro dogajanje za vse generacije, vključno z vodenimi kolesarskimi turami in srečanjem zmagovalcev 4. Korona izziva, v  sodelovanju z Bike Slovenia.


1. dan: TURNOKOLESARSKA TURA PROTI SVETI TROJICI

Prvi dan, 14. junija, bo posvečen športni sredi, ki bo obiskovalcem omogočila, da se med drugim  pridružijo turnokolesarski turi Postojna proti Sveti Trojici, ki so jo pripravili vodniki Planinskega društva Postojna. S trga boste šli čez Majlont in po Kolodvorski ulici proti Javorniški cesti, kjer boste kmalu zavili na pešpot proti Sveti Trojici (1123 M9. Proti vrhu se boste vozli med cvetočimi kraškimi travniki in uživali v senci javorniških bukev in jelk. Spust bo pešpoti proti Petelinjskemu jezeru ter nazaj na proti izhodišču. Tura se začne ob 17. uri. Prijave so obvezne. Več informacij o opremi in kontaktnih podatih za prijavo najdete na: https://www.facebook.com/events/1934206573623876


2. dan: POSTOJNSKA ETAPA - KOLESARSKA TURA ZA DRUŽINE

V četrtek, 15. junija, bo na vrsti družinski četrtek, namenjen zabavi za celotno družino. Občina Postojna in Visit Postojna sta v sodelovanju z Bike Slovenia pripravila čudovito kolesarsko turo okrog Postojne, ki bo družinam omogočila aktivno preživeto popoldne. Otroci in starši se bodo lahko skupaj podali na kolesarjenje po "POSTOJNSKI ETAPI" v spremstvu licenciranih kolesarskih vodnikov.

KOMU JE TURA NAMENJENA:
Tura je namenjena družinam. Primerna je za otroke, ki že imajo kolesarski izpit ali pa se v tem letu nanj pripravljajo.
ZBIRNO MESTO IN POT:
Start je ob 17. uri iz Titovega trga. Zapeljali se bomo mimo Notranjskega muzeja, po Kolodvorski ulici prosti Stari vas, čez letališče ter po novi kolesarski poti nazaj v Postojno. Ne tekmujemo ampak uživamo!
OBVEZNA OPREMA:

Tehnično brezhibno kolo, rezervna zračnica in ČELADA za vse udeležence (brez nje ne štartamo).
TEŽAVNOST IN PODLAGA:
Tura je enostavna, prekolesarili bom ca 9 km, po asfaltu in utrjenem makadamu.
PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Zaradi kakovosti vodenja in varnosti je število udeležencev omejeno zato so prijave obvezne. Sprejemamo jih preko obrazca (klik na "prijava-tura za družine") ali na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Ob prijavi navedite imena in priimke vseh udeležencev ter starost otrok.
Za dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo.

3. DAN: SREČANJE ZMAGOVALCEM 4. KORONA IZZIVA IN PODELITEV DIPLOM

V petek, 16. junija pa bo dan namenjen dirki. Po prihodu kolesarjev v cilj bodo na istem odru razglašeni tudi novi zmagovalci 4. Korona izziva. Ta izziv – kolesarjenje po skrajnih mejah občine Postojna - je postal priljubljen dogodek med vztrajnostnimi kolesarji, saj prinaša občutek zadovoljstva in ponosa po prevoženih 100 km ter premaganih več kot 2000 višinskih metrih v objemu gozdov. Obiskovalci bodo imeli priložnost čestitati zmagovalcem 4. Korona ture, zmagovalci družiti in predebatirati letošnji izziv, prav vsi pa uživati v čudovitem vzdušju saj nas bosta obiskala sam Erazem Predjamski in Ravbar s spremstvom.


Vsi dogodki v sklopu spremljevalnega programa Dirke po Sloveniji so odlična priložnost za druženje, športno udejstvovanje in spoznavanje lepot Postojne in okolice.

Vabljeni ste, da se pridružite in preživite tri dni polnih aktivnosti v Postojni.

Vsi dogodki so za udeležence brezplačni.

Bike Slovenia#dirkaposloveniji #bikeslovenia #družine #kolesarjenje #občinapostojna #pdpostojna 

PRIJAVA - TURA ZA DRUŽINE