Prijavi se na e-novice Prijavi se na turo
Po zamejskem Krasu

PO ZAMEJSKEM KRASU

KDAJ: v soboto, 6. maja  2023

ZBIRNO MESTO:  V vasi Orlek pri Sežani ob 9. uri (odhod 9:15)
Lokacija: https://goo.gl/maps/HtscrwQAeewwmWjDA

OPIS POTI:
Po parih kilometrih prestopimo slovensko-italijansko mejo in se zapeljemo po zamejskem Krasu. Vozimo po razglednih makadamskih poteh, ki nam nudijo čudovit razgled na Tržaški zaliv. ​Približno na polovici poti pri Nabrežini obrnemo in se po notranjosti, skozi gozdi in čez gmajno (deloma po slabši/kamniti podlagi) vrnemo na izhodišče.

OPREMA:
Tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna, brez nje ne štartamo ), rokavice, rez​ervna zračnica, primerna oblačila, zadostna kol​ičina hrane in p​ijače (malica iz nahrbtnika).

CENA: 
Brezplačno vodenje. Priporočamo članstvo v enem od planinskih društev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do petka, 5. maja oz. do zapolnitve mest  na e-naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (ob prijavi navedite ime in priimek vseh udeležencev, kakšna kolesa vozite ter eno kontaktno tel. št.). 
Za več informacij smo vam z veseljem na voljo.

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru izredno slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
PLANINSKO DRUŠTVO POSTOJNA in BIKE SLOVENIA


Morda tokrat ne morete z nami in bi želeli biti obveščeni o naslednjih razpisanih turah? Ni problema. Prijavite se na e-novice.

Tehnični podatki

 Dolžina: ca 45 km
 Skupni vzpon: ca 700 vm
 Trajanje: celodnevna tura
 Podlaga: makadam, kolovoz in asfalt
 Zahtevnost: kondicijsko/tehnično srednje zahtevna tura ( mestoma zahtevnejša/kamnita podlaga, kjer gremo lahko tudi peš)
 Zrak: kvaliteta zraka še ni bila izmerjena
 Opozorilo: Dodatna opozorila vodnika