ČUDOVITA NARAVA IN BUTIČNI PONUDNIKI NA OBMOČJU MED SNEŽNIKOM IN NANOSOM

Poznate območje med Snežnikom in Nanosom? Zajema tri občine: Postojno, Pivko in Ilirsko Bistrico. Na hitro ga lahko spoznate v kratkem promocijskem videu, ki ga je konec leta 2022 pripravil LAS med Snežnikom in Nanosom.

Tomaž in Nataša iz Bike Slovenia sva tudi sodelovala pri snemanju.

Najprej je Tomaž z eno luštno mladenko zavil v najstarejši še delujoči brivski salon v Sloveniji – brivnico Ozbič v Postojni . V salonu nas je obiskala Anita z lokalnimi dobrotami iz Domače marende, nato sva Nataša in Tomaž s kolesi obiskala več krajev in prijaznih ljudi, med Snežnikom in Nanosom.

V butičnem dvorcu Turn pri Premu sva si ogledala staro kmečko kuhinjo z odprtim kamnitim ognjiščem. Za naju zelo zanimiv je bil obisk kmetije Volk v Suhorju, kjer imajo veliko konjev, no midva nisva jahala, sva pa sva skočila na prav posebno ležišče, ki ga konec sezone pojedo konji, dobesedno. :)

Za konec sva se zapeljala še čez Krajinski park Pivških presihajočih jezer . Ste vedeli, da je v parku kar 17 presihajočih jezer?

Vas zanima kako izgleda Petelinjsko jezero, ko je v njem še nekaj vode, ali pa kako izgleda spanje v postelji, kjer je namesto vzmetnice in betonskih sten seno? Poglejte si 2,5 min video. Ne bo vam žal.

Za ogled  videa klik na    VIDEO

#visitpostojna #visitpivka #visitilirskabistrica