Velika Krpanova pot

Velika Krpanova pot (VKP) je dobila ime po Martinu Krpanu. Pot je bila pripravljena že pred leti, lani pa je bila retrasirana tako, da je sedaj krožna. 

110 km dolga pot je speljana po celotni primorsko-notranjski regiji. Je večdnevna avantura za vse ljubitelje gibanja v neokrnjeni naravi, med naravnimi in kulturnimi znamenitostmi. 

VKP vas popelje mimo presihajočih jezer, kraških jam, grajskih ruševin in ohranjenih dvorcev. Na poti po gozdu, čez travnike in pašnike lahko občudujete pisan rastlinski svet. Morda ugledate tudi kakšno srno ali lisico, z res veliko sreče pa tudi medveda. 

Pot je v osnovi pohodniška in v naravi tudi tako označena. Z izjemo štirih obvozov je primerna tudi za kolesarjenje. Kolesarska pot v naravi ni posebej označena. 

Za vse zainteresiranim je na TIC-ih na voljo novi zemljevid Velik Krpanove poti, ki vsebuje vse pomembne informacije in priporočila, opis 19-ih izjemnih naravnih in kulturnih znamenitosti ob poti in QR kodi za dostop do GPS sledi. 

Na poti se nahaja 7 kontrolnih točk, kjer lahko pohodniki in kolesarji dobijo žig, ki ga odtisnejo na za to namenjenem delu zemljevida. 

Bike Slovenia ima v svoji pestri ponudbi vodenih kolesarskih tur tudi v letu 2022 vključeno vodeno kolesarjenje PO KRPANOVIH POTEH. Vodena tura je prilagojena za treking in mtb kolesa s profiliranimi gumami tako, da poteka po ali v neposredni bližini Velike Krpanove pote. Obiščem tudi vseh 7 kontrolnih točk. 

Na voljo so trije termini, ko bomo Krpanovo kobilico zamenjali za kolo, star klobuk s čelado in debelo suknjo iz domače volne s športno opremo. Pot čez javorniške in snežniške gozdove pa bo ostala skrita, kot je bila tihotapska pot Martina Krpana

Rezervirajte si enega od razpisanih terminov za voden kolesarski izlet PO KRPANOVIH POTEH
 1. termin: 23.  24. julij 2022
 2. termin: 27.  28. avgust 2022
 3. termin: 24.  25. september 2022 (predvidoma)

Več info TUKAJ

Pot in termine lahko prilagodimo glede na vaše želje in zmožnosti. Kontaktirajte nas preko e-pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali tel. 041 208 387. 

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA#bikeslovenia #martinkrpan #kolesarjenje #zelenikras