4. KORONA IZZIV V 2023

Krožno kolesarjenje, ki poteka po skrajnih mejah občine Postojna ali Korona tura!

Korona tura je speljana 80 % po gozdnih makadamskih poteh saj več kot polovico občine Postojna pokriva gozd. Vozimo odmaknjeni od vrveža civilizacije, čez javorniške gozdove, ob vznožju Nanosa in za konec mimo ruševin nekoč mogočnega baročnega gradu Hassberg.

Korona tura je nastala leta 2020, ko smo bili omejeni na območje svoje občine. Tomaž Penko iz Bike Slovenia je razmišljal, kje bi lahko kolesarili, in pripravil zanimivo traso, ki jo je speljal po skrajnih mejah občine Postojna. Da bi popestrili spomladanske dni še drugim kolesarjem in jim predstavili naravo, našo zeleno občino, je skupaj z Visit Postojna nastal prav poseben izziv - 1. Korona izziv.

Bike Slovenia vas v sodelovanju z Visit Postojna že četrtič vabili na Korona izziv. 

4. Korona izziv bo potekal en mesec, od 30. aprila do 30. maja 2023. Start in cilj bo v Postojni.

Korona tura opravičuje svoje ime, saj je dolga skoraj 100 km in ima zavidljivih 2.000 višinskih metrov, zato je kondicijsko zelo zahtevna. Je prava poslastica za vztrajnostne kolesarje, ki uživajo v naravi, po makadamskih poteh v objemu gozdov.

Priporočamo jo kolesarjem, ki imajo kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem, zanimiva pa je tudi za "gravel" kolesarje.

Kolesarji, ki so jo prevozili, pravijo, da je zahtevna, vendar čudovita. Čista desetka!

Srečanje vseh zmagovalcev Korona ture 2023 bo v petek, 16. junija v Postojni. Podelitev diplom in nagrad bo na odru Dirke po Sloveniji.

Korona turo lahko prevozite tudi vodeno, s kolesarskim vodnikom Tomažem, ki vsako leto tudi pripravi traso Korona ture, v soboto, 13. maja 2023.

Udeležba na Korona izzivu je brezplačna. Po Korona turi kolesarite na lastno odgovornost, tako da previdno in po svojih zmožnostih. Ne pozabite čelade ter osnovne kolesarske opreme. S seboj vzemite tudi dovolj pijače in hrane.

Za več informacij in prijavo kliknite na:


Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov! 

BIKE SLOVENIA IN VISIT POSTOJNA

KORONA TURA 2023