KAJ JE GREEN KARST TRAIL 2023?

Drugi "bikepacking" izziv, ki se bo junija odvijal v osrčju Zelenega krasa – Skritega zaklada območja Postojnske jame. To je edinstvena večdnevna avantura, brez časovnih omejitev, ustvarjena za kolesarje od kolesarjev.

Green Karst Trail obljublja 300 km, 5.000 vm in 99-odstotna prevoznost. Priporočena kolesa so MTB in gravel. Električna kolesa so dobrodošla.

Trasa Green Karst Traila poteka v naravi, v osrčju destinacije Zeleni kras, na območju šestih občin v primorsko-notranjski regiji. Speljana je po utrjenih makadamskih poteh in kolovozih (le kjer je nujno potrebno po asfaltnih javnih cestah), 75 % v objemu gozdov, mimo kraških jam, presihajočih jezer ter odmaknjenih gradov in dvorcev.

Green Karst Trail ni tekmovanje, ampak večdnevni izziv za vse ljubitelje vztrajnostnega bikepacking kolesarjenja, ki ga je skrbno načrtovala in pripravila ekipa Bike Slovenia

Trasa je krožna, start je v centru mesta Postojna, 1 km od Postojnske jame, 22. junija 2023 med 10. in 11. uro. Čas za zaključek izziva ni določen, vendar bo ekipa Bike Slovenia čakala vsakega udeleženca 100 ur.

Trasa Green Karst Traila 2023 v naravi ne bo označena, zato mora biti vsak udeleženec opremljen z lastno GPS navigacijsko napravo. Lokacija ter vrsta namestitve in/ali hrane je odvisna od vsakega posameznika. Približno na polovici poti bo vsem udeležencem, v kampu Beli Gaber, ki je Green Karst Trail »Friendly point« na voljo brezplačna topla juha. Priporočamo ga tudi kot mesto za prenočitev.

Vsi prijavljeni udeleženci, ki bodo plačali ustrezni znesek prijavnine, prejmejo GPX trase Green Karst Traila 2023. Poleg tega vsi udeleženci prejmejo še paket dobrodošlice.

Te zanima, kaj je glavna nagrada? Vsak udeleženec, ki uspešno prevozi Green Karst Trail 2023, v največ 100 urah, prejme na cilju spominsko medaljo "finišer GKT 2023" in kar je najpomembnejše domov odnese lastno zadovoljstvo po opravljenem izzivu.

Prijave so že odprte! Pohiti, prej ko se prijaviš, nižja je prijavnina.

Za več informacij klikni na: Lepo vabljeni ljubitelji ​vztrajnostnega bikepacking kolesarjenja v naravi!

BIKE SLOVENIA - kolesarji za kolesarje

2. Green Karst Trail - slo