Predstavitev projekta (Do)živi v urbanem okolju

Nepozabna doživetja narave, kulture in aktivnega življenja v urbanem okolju Pivke, Postojne, Planine in Ilirske Bistrice

V soboto, 27. maja 2023 je bil uspešno izveden dogodek - predstavitev projekta (Do)živi v urbanem okolju. Dogodek je potekal pred Krpanovim domom v Pivki od 13. do 17. ure, kjer smo se predstavili štirje partnerji projekta in naši doživljajski turistični produkti ter delavnice za otroke.

Na dogodku smo se skupaj z Bike Slovenia, Visit Pivka, Sašo Zidar s.p. in Ribiško družino Postojna povezali z namenom, da bi obiskovalcem omogočili edinstveno izkušnjo urbanih okolij. S pestro paleto izvirnih, inovativnih, izobraževalnih, doživljajskih, zabavnih in butičnih produktov bomo obiskovalce popeljali na nepozabno potovanje skozi zgodovinske, kulturne in naravne znamenitosti med Snežnikom in Nanosom. Ponudimo pa lahko tudi izobraževalne delavnice za otroke.

Produkti, ki smo jih predstavljali, so namenjeni tako otrokom, družinam, prijateljem, šolskim skupinam kot tudi posameznikom. Naša skupna vizija je spodbujanje aktivnega življenja in trajnostnega preživljanja prostega časa, zato vam z veseljem sporočamo, da smo pripravili produkte, ki bodo ustrezali različnim interesom in starostnim skupinam.

Obiskovalci so imeli priložnost spoznati prvi BIKE ESCAPE na krasu - najbolj noro detektivsko kolesarsko dogodivščino, ki jo pripravlja Bike Slovenia. Visit Pivka je predstavil pustolovska raziskovalna vodenja pod skupnim imenom DINAmična Pivk a in ta dan tudi povabil udeležence, da jih preizkusijo, kot tudi izvedel čistilno akcijo. Saša Zidar s.p. je predstavil čisto novo kolesarsko Doživetje Ilirske Bistrice med tem, ko je Ribiška družina Postojna povabila otroke ribiče na izobraževalne delavnice, kjer jim bo predstavila ​kjer jim bo predstavila biotsko raznovrstnost vod in okolice.

Projekt (Do)živi v urbanem okolju se ne osredotoča le na doživetja, temveč tudi na povezovanje lokalnih ponudnikov. Zato smo na dogodku vzpostavili trdne temelje za prihodnje sodelovanje, ki bo obogatilo turistično ponudbo in promoviralo aktivno preživljanje prostega časa na našem območju.

Ne zamudite priložnosti, da (do)živite nekaj novega v Planini, Pivki, Ilirski Bistrici in Postojni!

Spremljajte nas na spletnih straneh in socialnih omrežjih!  

- Bike Slovenia - www.bikeslovenia.si
- Visit Pivka - www.visitpivka.si
- Saša Zidar s.p. - www.sasazidar.com
- Ribiška družina Postojna - www.rd-postojna.si

Naložbo sofinancirajo Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Povezave: www.eu-skladi.si